Pasta deg
500 g durumvete
5 ägg
Rör samman med en matberedare dagen före du ska kavla ut den.
500 g ricotta (helst get eller buffel)
1 knippe färsk bladpersilja, finhackade blad
1 citron, finrivet skal
salt
nymalen svartpeppar
Blanda ricotta och persilja.
Smaka av med citronskal, salt och peppar.
Lägg ricottablandningen i en spritspåse med munstycke som är ca 1 cm stort och förvara i kylen.
Skär ut pasta degen som kvadrater, lägg en liten klick av fyllningen i mitten. Vik diagonalt och vik ihop de smalaste sidorna.
Koka i saltat vatten tills de flyter upp.
Sås
400 g , halverade körsbärstomater
1 hackad rödlök
1 klyfta vitlök, krossad
1 chilifrukt, finhackad
100 g smör
12-16 sardellfiléer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar