lördag 12 juli 2025

Handgjord pasta i tomatsås


Pasta deg
500 g durumvete
5 ägg
Rör samman med en matberedare dagen före du ska kavla ut den.

fyllning
500 g ricotta (helst get eller buffel)
1 knippe färsk bladpersilja, finhackade blad
1 citron, finrivet skal
salt
nymalen svartpeppar
Blanda ricotta och persilja.

Smaka av med citronskal, salt och peppar.

Lägg ricottablandningen i en spritspåse med munstycke som är ca 1 cm stort och förvara i kylen.
Skär ut pasta degen som kvadrater, lägg en liten klick av fyllningen i mitten. Vik diagonalt och vik ihop de smalaste sidorna.
Koka i saltat vatten tills de flyter upp.

Sås

400 g , halverade körsbärstomater 

1 hackad rödlök 

1 klyfta vitlök, krossad

1 chilifrukt, finhackad

100 g smör

12-16 sardellfiléer


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar