3 kg gravad lax, frös in två halvsidor lax i någon vecka. Blandade 2 dl salt med 2 dl socker och ined på n i laxköttet strök över 1 kruka finklippt dill. Innan jag lade ihop laxsidorna med varandra och lär dem dra i tre dygn. Slog in dem i tre plastpåsar så att det inte skulle börja läcka i kylen. Vände påsen varje dag.
Tog ut och torkade laxsidorna rena. Skar bort fjällsidan och skar fina skivor innan jag dekorerade med färsk dill.
4 kg oxfile, förstekte i gryta innan jag lade det på ugnsplåt. 125 grader Celsius . När tjockaste delen av köttet hade en innertemperatur på 60 grader tog jag ut dem och lät dem vila innan jag skar dem i tunna skivor.
Potatissallad2,5 kg kokt potatis, i bitar
1 l majonnäs
1 l gräddfil
2 knippen salladslök
1 dl dijonsenap
1 burk kapris, finhackad
1 kruka dill, fint skuren
nymalen svartpeppar
salt
Blanda samman allt utom potatisen. Vänd sedan ner potatisen.
Till fördrink smördegsrullar, fyllda med röd och grön pesto samt riven ost.
Prinskorven köpte jag färdig. Kalvsylta likaså.
Sillarna fick en hel del uppskattning. dem har jag redan gjort ett inlägg om.
Anders fixade köttbullar, västerbottenpaj och smörgåstårta.
Sedan kokt potatis, ostar, kex och knäckebröd och smörgåsbordet var klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar