söndag 28 oktober 2012

Årets Halloweenpyssel

 Så var det dags för årets Halloween pyssel. Vi har varit ganska duktiga på att spara pyssel från tidigare år. Och lägga till litet nytt. Arvid och Sigrid sätter upp olika skuggor på kakelugnen...
En "spindelväv" fann sig väl tillrätta i trappavsatsen- med litet kryp och tusenfotingar som fastnat. Och en spindel såklart....
Spindelnät återfanns nu litet här och var i hallen...
Skuggan i trappan gjorde vi redan förra året, men rullade samman delarna för att kunna sätta upp även senare år....
Arvid och Sigrid ville spöka ut sig fler än 1-2 dagar...gärna varje dag under en veckas tid...De har ganska tydlig uppfattning om hur det ska vara - jag fattade aldrig att Sigrid ville ha långa ögonfransar på ögonbrynen - med en djup suck bad hon att få pennan så kunde hon göra det själv... Arvid hade liknande problem, men till slut fick jag till det efter hans önskningar.
Kakelugnen kläddes med både katter som reser ragg, råttsiluetter och korpar. Korparna gjorde jag i svart kartongpapper och hängde upp även i hallen. Helst skulle jag ha velat ha dem utomhus, men tänkte att fukt skulle kunna förstöra de planerna.
Arvid har ritat en klocka som vi har satt högst upp på kakelugnen, den syns tyvärr dåligt. Han har sett på Scooby-Doo och andra läskigheter att då klockan slår 12, då...Denna klockas visare står mycket riktigt just på 12....

Jag ville ha dem ganska stora, men båda delarna får plats på ett vanligt A4- papper. Genom att lägga dem omlott på mitten och klistra får de även stadga där de sätts samman.
Vissa spöken gjorde vi för någon vecka sedan, blev inspirerad av Arvids skola, Andra, de i papper och fladdermössen har vi klippt ut under tidigare år. Några famnar torkade lönnlöv hittade också sin plats på bordet.
Korparna hänger på träpinnar som är upphängda i trappen mellan två trådar.
Sigrid arbetar i köket. I köket har vi mest pumpor som dekoration - "Vi vill ju inte bli avskräckta av äckliga saker då vi ska äta", säger Arvid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar