måndag 1 oktober 2012

Middag hos familjen J

Våra goda vänner familjen J bjöd in oss på höstmiddag kombinerad med olympiska spel. Det var tänkt att vi skulle vara utomhus, men det regniga vädret gjorde att planerna ändrades. Vi hade lite tävlingar inomhus istället. Längdhopp, tre meter hinder, spjut och några grenar till hann vi med. Riktigt roligt och det var det inte bara barnen som tyckte att det var!
Tävlingarna avslutades med choklad och pizzabullar.
När vi med trötta ben lyckads övervinna trappan kom vi till ett dukat bord på övervåningen. Kantarellsoppa och vinprovning. Vinprovning?! Nu var det plötsligt allvar!
Familjen J hade själva plockat kantarellerna och äpplena var från deras äppelträd. Väldigt god kombination för övrigt.
Värdinnan och Lena var med i samma mammagrupp för fyra år sedan och på den vägen är det! Idag umgås vi familjevis och alla trivs bra ihop.
Kvällens värd hade facit till vilket vin som var vilket. Kanske att han skulle försäga sig? Bäst att vara vaksam. Vinerna var följande. Alla försedda med några kommentarer:
Fox Creek Red Baron Shiraz 2010, nr 2194, 107 kr.
Kvällens godaste vin.  Björnbär, vanilj och choklad. Ett fylligt vin med mycket smak.
Lindemans Bin 50 Shiraz 2010, nr 6374, 79 kr.
Björnbär och vanilj även här, men mer obalanserad och något tunnare smak.
Ledin Shiraz 2011, nr 6428, 119 kr.
Eftersom vintidningen Allt om vin har en så träffande beskrivning av detta vin , så lånar jag den rakt av: "Ung, rik doft med liten druvkaraktär och ek. Snäll och mjuk smak i förväntad Ledinstil, rejält överprissatt."
 
Hur vinprovningen gick? Ja, jag vara ensam om att ha noll poäng.
 
Tack familjen J för en (som vanligt) mycket trevlig kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar