Fruktansvärt gott!!!
- Rabarbercurd
- 800 gram strimlade rabarber
- 1 dl vatten
- 6 ägg, normalstora
- 4 dl strösocker eller florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 200 gram smör
- 1 blad gelatin eller motsvarande pulver
Skär smör i tärningar.
Skölj och strimla rabarber. Koka ihop med vatten under lock i 15 minuter i en medelstor kastrull med tjock botten tills rabarbern mjuknat och mosat ihop sig lite. Sätt åt sidan att svalna till ca 50-60 grader i kastrullen.
Vispa ägg och socker med en elvisp tills det är fluffigt några minuter.
Rör i äggblandningen i rabarberröran i kastrullen. Värm försiktigt under omrörning tills det tjocknat. Då ägg- och rabarberblandningen närmar sig att precis koka upp tjocknar den. Obs ska ej bli för varm och ej koka helt - då spricker den.
När krämen börjar tjockna ta kastrullen från värmen.
Rör ner smöret lite i taget.
Krama ur gelatinbladet och tillsätt samt rör tills gelatinet löst upp sig någon minut.
Häll upp rabarbercurden i rengjorda glasburkar.
Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar