Toscabakelser
Mördeg3 dl vetemjöl
3 dl mandelmjöl
2 dl florsocker
200 g smör
2 dl florsocker
200 g smör
1 ägg
Fyllning
Fyllning
200 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
Tosca
1 dl vispgrädde
75 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
75 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
200 g mandlar, utan skal
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, florsocker och smör.
Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i formar.
Fyllning
Riv mandelmassan och blanda med smöret. Tillsätt ett ägg i taget.
Fyll formarna med smeten.
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut ur ugnen och höj ugnsvärmen till 200 grader.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, florsocker och smör.
Tryck ut degen i formar.
Fyllning
Riv mandelmassan och blanda med smöret. Tillsätt ett ägg i taget.
Fyll formarna med smeten.
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut ur ugnen och höj ugnsvärmen till 200 grader.
Toscatäcket
Koka vispgrädde, smör, strösocker och sirap i en kastrull under konstant omrörning. Ta bort från värmen efter 7-8 minuter eller när smeten börjar få en fin ljusbrun färg. Tillsätt mandeln.
Fördela toscasmeten över bakverken och grädda dem i mitten av ugnen cirka 10 minuter.




Inga kommentarer:
Skicka en kommentar