200 gram gåsleverpaté, gåsleverterrin, ankleverpaté eller ankleverterrin. Räkna ca 40 gram per portion.
9 rundlar rostad vitt bröd
30 gram babyspenat - några blad vardera
1 stort äpple, ta ut kärnhuset och skär i skivor samt stek skivorna i smör
0,5 dl balsamvinäger
2 msk socker
1 dl torrostade saltade mandlar
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
Koka ihop balsamicovinäger samt socker några minuter i en kastrull. Den ska reducera lite och tjockna.
Hacka mandlarna grovt.
Skär foie gras i ca 0,75 cm tjocka skivor.
Rosta bröden. Eller smörstek dem. Ta ut rundlar med en rundel. Eller skär dem i rundlar med kniv.
Skölj babyspenaten.
Lägg på några blad babyspenat på varje brödskiva.
Lägg på en stekt äppelskiva.
Lägg på skivad gåslever eller anklever.
Fördela och strö över pistagenötter.
Droppa över lite balsamvinäger runt om, strö över lite flingsalt samt nymalen svartpeppar och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar