måndag 21 mars 2011

Flygande Jacob

Jag är barnsligt förtjust i vissa maträtter. De behöver inte vara varken avancerade att göra eller ha finstämda, väl avvägda smaker. Flygande Jacob är en rätt som jag alltid har älskat.
"Flyger Jacob?" undrar Arvid." "Nja, han som kom på rätten hette Jacobsson och arbetade med flyg" förklarar jag.
Arvid är galen i jordnötter och Sigrid i bananer, så den här rätten kändes som ett säkert kort.
Flygande Jacob
1 kg kycklingfiléer
1 tsk italiensk salladskrydda
4 bananer
5 dl creme fraiche
2 dl sweet chilisås
280 g bacon
1 dl salta jordnötter
Ris och sallad därtill.
Placera kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Strö över salladskryddan. Skiva bananerna och placera dessa ovanpå kycklingfiléerna. Blanda creme fraiche och chilisås. Bred ut denna blandning över kycklingen och bananerna. Grädda i 25-30 minuter i 225 grader.
Stek under tiden baconet så att det blir knaprigt. Strö över bacon och jordnötter över den färdiggräddade kycklingen. Servera med ris och sallad.
Flygande Jacob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar