- 2 långa baguetter
- 1/2 dl olivolja
- 3 klyftor vitlök pressade (kan minskar, barnen tyckte att det var alldeles för starkt)
- 6 tomater, som mixas
Skiva bagetterna i 2 cm tjocka skivor och grilla i ugnen på båda sidor. Penlsa på olivolja och vitlök på båda sidor. Fördela tomathacket jämnt över brödskivorna.
Spenattagliatelle med musslor
- 2 pkt färsk spenatpasta
- 2 burkar konserverade musslor
- 5 dl creme fraiche
- 2 dl riven parmesan
- saften från 2 citroner
- salt och peppar efter smak
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och häll ner övriga ingredienser och blanda väl.
Saltimbocca
- 8 tunna skivor kalvinnanlår
- 8 skivor prosciutto
- 8 salviablad
- 23 msk olivolja
- 100 g smör
- 2 dl matlagningsvin
Banka ut köttet mellan två plastfolier tills de är 0,5 cm tjocka. Lägg på ett salviablad och rulla runt en skinkskiva (egentligen ska man lägga allt på varandra och sätta en tandpetare igenom allt). Hetta upp oljan och hälften smöret och stek köttet 2-3 minuter per sida. Stek alla köttbitar på samma sätt. När sista köttbiten är stekt och borttagen ur stekpannan häller Du oljan ur stekpannan. Häll i vinet, som Du kokar tills det har reducerats till hälften. Tillsätt resten av smöret.
Panna Cotta
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 msk vaniljsocker
- 3 gelantinblad
- 250 g bär att servera till
Värm grädde och socker på svag värme. Rör om tills sockret har löst sig. Lägg gelantinbladen i kallvatten under 10 minuter. Krama ur dem och rör ner dem i gräddblandningen. Häll i 4 portionsformar. Lossa formarna genom att lägga dem i hett vattenbad en kort stund. Servera med färska bär.
CIN-CIN!
GRATTIS, säger vi till Italien, landet som är "skuld" till så mycket godsaker vi sätter i oss.
SvaraRadera