torsdag 23 februari 2012

Älgfärsbiffar

Vilt är alltid gott! Denna rätt är dessutom enkel att tillaga.
Älgfärsbiffar med lingon och klyftpotatis
800 g älgfärs
4 schalottenlökar
0,5 dl matlagningsgrädde
4 msk vatten
2 msk potatismjöl
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk rapsolja
Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, vatten, potatismjöl, salt och peppar. Forma färsen till biffar i önskad storlek. Stek dem i lite rapsolja i en stekpanna.
1,5 kg potatis
5 msk rapsolja
2 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Lägg på en plåt. Höll/strö över salt och rapsolja. Stek mpotatisen i ugnen i 45 minuter.
Servera med 200 g lingon som blandats med 2 msk socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar