Lena fyller 45 år. Ingen ålder i sig och ingen av oss har problem med att bli äldre. Fast tanken på att man kan befinna sig i början av livets andra halvlek kan kännas lite tråkig.
Nåja, över till firandet!
Broccolikräm:
400 g broccoli kokas i lättsaltat vatten. Broccolin mixas därefter med 400 g philapelphiaost, 4 msk riven pepparror, 4 dl creme fraiche, 1 tsk salt och 0,5 tsk vitpeppar.
Kaviarkräm:
Blanda 4 dl creme fraiche, 4 msk smörgåskaviar, 2 msk majonnäs, 1 dl finhackad gräslök och 1 dl hackad dill.
Lägg ut 3 av de 15 skivorna landgångsbröd. Bred på kaviarkräm, 300 g rökt lax, 5 kokta, skivade ägg. Allt fördelat på fyra lager. På taket och sidorna breds broccolikrämen ut. Toppa med 300 g skalade räkor och 160 g rom. Färdig att servera!
Till detta drack vi André Clouet Grande Réserve Champagne, nr 7686, 259 kr.
En av favoriterna bland champagner runt 250-kronorsstrecket. Trevligheter som rostat bröd och choklad går att hitta i denna godsak.
Grattis, Lena! Nu kör vi 45 år till! Älskar dig!
Grattis i efterskott!
SvaraRaderaGrattis Lena!
SvaraRaderaLåter som en helt underbar smörgåstårta!! Måste pröva den!
Hade en engelsk gäst på besök här i förra veckan och då åt vi faktiskt både smörgåstårta och Boeuf Bourguignon (gjord på älgkött) :) Jessica
Tack Fröken Dill och tack Jessica!!!
SvaraRaderaSmörgåstårtan här ovan är verkligen god. Hmmm Boeuf...på älgkött det låter väldigt gott!!!
//Lena
Grattis till Lena i efterskott från oss, hoppas dagen blev precis som du ville att den skulle vara!
SvaraRadera