Lammfärsbullar
4 msk ströbröd
1 msk vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
500 g lammfärs
1 riven gul lök
1 ägg
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 msk smör
Blanda ströbröd,mjöl och grädde. Låt det svälla i 10 minuter. Blanda i färsen, löken och ägget. Forma till bullar och stek i smör.
Mandelpotatispuré
1 kg mandelpotatis
1 tsk salt
2 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk vitpeppar
3 msk smör
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Stöt sönder potatisen med en träslev. Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rär om så att en hyfsat slät puré bildas.
Svampsås
500 g champinjoner
3 msk smör
1 finhackad schalottenlök
2 msk mjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 tsk soja
1 msk svartvinbärsgelé
lite salt och peppar
Häll svampen i en het stekpanna utan fett och låte den fräsa ur. Tillsätt därefter smör och bryn svampen i några minuter. Tillsätt löken. Pudra över mjölet och rör om. Sänk värmen och tillsätt grädde och mjölk. Tillsätt slutligen soja, gelé, salt och peppar-
Servera med lingonsylt.
Lammfärs, DET längtar jag efter! Och serverat som biff med en god svampsås låter som en toppenidé!
SvaraRaderaSka använda receptet på svampsåsen i helgen, ihop med mina lammfärsbiffar - så som jag brukar göra dem. :-)
SvaraRadera