tisdag 21 september 2010

Strutsfilé

Då menyn kändes ganska "bastant" tyckte jag att dukningen borde gå i liknande stil - valde rutig duk i brunt/lila/blått, servetter i enfärgat lila som återfanns i duken, svarta tallrikar och grillbestick med trähantag. Servettbrytningen heter vikingahjälmen.
Strutsfilé

700 g strutsfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör till stekning

15 medelstora potatisar
2 tsk torkad timjan
3 vitlöksklyftor
salt
peppar

Skala potatisen. Skiva den därefter. Råstek potatisen smöret och tillsätt timjan, vitlök, salt och peppar.

Krydda strutsfiléerna med salt och peppar. Stek köttet i smöret på rätt hög värme. Låt den inte bli för genomstekt, då den lätt får en torr konsistens.

Servera med körsbärstomater och en klick smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar