I amerikanska södern är det inte ovanligt att man äter dessa, då ganska kryddiga tomateskivorna tillsammans med bacon och stekta ägg.
16 små tomater, omogna, eller 4 stora
2-3 msk hot sauce
salt och nymald svartpeppar
grovt majsmjöl
solrosolja
smör
280 g / två paket bacon
4 ägg
Skär tomaterna i drygt centimetertjocka skivor. Vänd dem i hot sauce. Panera dem därpå i majsmjöl som är uppblandat med salt och peppar. Lägg ut baconskivor på en ugnsplåt och stek dem i 200° varm ugn i 7-8 minuter. Lägg färdigstekt bacon på hushållspapper och låt torka.
Stek tomaterna under tiden i lite olja och smör, beräkna 1-2 minuter på varje sida. Stek därpå äggen. Servera äggen med stekta gröna tomater och bacon.
En film som man inte glömmer i första taget minsann. Kul att se att någon gjort tomaterna "på riktigt" också!
SvaraRaderaAnnars är det gott att sylta gröna tomater och ha som tillbehör till söndagssteken.