Sparrissoppa
2 knippen vit sparris, skalas knopparnas tas bort och används i soppan på slutet som dekoration
3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1 gullök, skalad och tärnad
4 potatisar skalade och tärnade
1,5 liter hönsbuljong
2 dl grädde
Koka potatis, lök och nedre delarna av sparrisen i hönsbuljongen i cirka 20 minuter. Tillsätt grädden och mixa samman ordentligt. Lägg några sparristoppar på tallriken och häll över soppan.
Lergrytebakad fläskfilé med örter
1 kg fläskfilé
1 dl hackade örter
1 vitlök, skalas och finhackas
1 tsk salt
2 purjolökar, skivas
300 g färsk spenat
3 dl grädde
3 dl hönsbuljong
Lägg grytan under vatten i 20 minuter. Putsa filéerna och rulla dem i örter och salt. Snitta upp filéerna och tryck in vitlök och purjolök i snitten. Lägg spenat i lergrytebotten. Lägg på de fyllda fläskfiléerna och häll över buljong och grädde. Ställ in grytan (med lock) i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen i 200 grader C. Låt grytan stå i ugnen i 1,5 h. Servera med grädd och spenatslungad pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar