Schwarzwaldtårta
Bottnar:
150 g sötmandel
4 äggvitor
2,5 dl florsocker
Sätt på ugnen på 150 grader. Rita tre cirklar på bakplåtspapper. En vanlig tallrik blir bra som mall. Klipp ut cirklarna och placera dessa på plåtar.
Skålla, skala och finhacka mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt florsockret och vispa i ytterligare några minuter.
Blanda i mandlen i ovanstående och fördela den uppkomna smeten på de tre cirklarna.
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vanillinsocker
Vispa grädden tillsammans med vanillinsockret.
Fördela denna i lager mellan cirklarna, på ovansidan och kanterna runt om.
Garnering:
150 g mörk blockchoklad
Lite kakao
Smält blockchokladen försiktigt i mikrovågsugn. Bred ut smältan på ett bakplåtspapper. Skär sneda rutor innan chokladen stelnat helt. Garnera med chokladbitarna och sikta lite kakao över tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar