Pavlovatårta, den godaste varianten i stada!!! Med smörkräm, vilket lyfter årtan till nya dimnensioner.
4 st äggvitor
2,5 dl strösocker
1,5 tsk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Fylllning
5st äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
150 gram smör
Garnering
5 dl vispgrädde
1 l röda bär, (jordgubbar, hallon och tärnad mango)
Vispa äggvitorna mycket hårt. Tillsätt 1 dl av sockret i taget och vispa under tiden. Vänd försiktigt ner potatismjöl ovh vaniljsocker. Bred ut smeten i en stor rundel på en plåt med bakplåtspapper. Markera mitten av tårtan så att kanten runt blir lite högre. Grädda i 2 timmar på 125 grader.
Blanda allt till äggsmörkrämen utom smöret i en gryta. Värm försiktigt under ständig omrörning. Ta av från värmen när den börjar tjockna. Tillsätt smöret klickvis medan krämen svalnar. Låt sedan krämen kallna helt i kylen. Bred krämen på bottnen. Fyll på med bär. Vispa grädden och bred den ovanpå. Garnera med resten av bären och pudra med lite florsocker. |
Ja, ni har verkligen blivit rejält ompysslade i Uppsala, härligt! Och möblemanget ser fint ut, ser fram emot att provsitta vid tillfälle. :-) Nu har vi fullt upp med födelsedagsfiranden i augusti, men vi hörs så småningom. Ha det gott! Kram fru J med familj
SvaraRadera