Så var det dags för smörgåstårtan med stort s igen. Jag misstänker att vi gör den fem-sex gånger per år utan att ledsna. Ja, ibland är upprepning enbart av godo!
Smörgåstårtan!
15 skivor landgångsbröd
300 g rökt lax
5 hårdkokta ägg
Broccolikräm:
400 g broccoli
400 g philadelphiaost
4 msk riven pepparrot
4 dl crem fraiche
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
Kaviarkräm:
4 dl creme fraiche
4 msk Kalles kaviar
2 msk majonnäs
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad gräslök
Garnering:
300 g skalade räkor
100 g rom
grönsallad
Broccolikräm:
Koka broccoli i lättsaltat vatten. Kör ost, broccoli, pepparrot och creme fraiche i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
Kaviarkräm:
Blanda creme fraiche med kaviar, majonnäs, dill och gräslök.
Placera 3 landgångsskivor på ett stort fat. Bred på kaviarkräm. Lägg på skivade ägg och laxskivor.
Gör om proceduren ytterligare tre gånger.
När taket (skiva 13, 14 och 15) är på plats så breds broccolikrämen ut på tak och väggar. Garnera med räkor och rom. Placera sallad runt om. Servera!
måndag 6 augusti 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
så gott det ser ut.
SvaraRaderahanna
Tack ska Du ha Hanna! Den är suveränt god, rekommenderas varmt!
SvaraRadera//Lena