Hummersoppa,
8 personer (som äter enbart detta med bröd till)2 humrar; 1 kg morötter, skalade och slantade; 3 röda lökar, skalade och tärnade; 4 vitlöksklyftor, skalade och finskurna; 2 fänkäl, skalade och tärnade; 5 röda paprikor, kärnade och tärnade; 4 + 4 msk smör; 2 saffranskuvert; 2 msk tomatpuré; 2 flaskor matlagningsvin; 4 msk konc hummerfond (var försiktig med den, för mycket ger en "syntetisk" smak tycker jag); 2 fiskbuljongtärningar; 1 + 1 l vatten; 1 liter creme fraiche; cayennepeppar, salt, SOCKER och vitpeppar efter smak Skala humrarna, lägg allt kött åt sidan. Grovhacka skalen. Fräs upp i en gryta och låt stakas i 5 minuter. Häll över 1 liter vatten och låt puttra under 30 minuter. Sila bort skalen och ställ buljongen åt sidan. Bryn lökhacket i smör och tillsätt övrigt grönsakshack. Tillsätt saffran och tomatpuré. Fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt alla övriga ingredienser (creme fraichen, kryddor, salt och socker först under de sista 5 minutrarna dock). Låt småkoka i ca 50 minuter. Häll i buljongen från hummerskalskoket. Mixa soppan slät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar