onsdag 2 augusti 2017

Restaurangbesök utanför turiststråken i Rom!

 P. kom och hämtade oss med bil på vårt hotell och vi åkte till en restaurang där hennes egna familj redan befann sig!
De var lika trevliga som vanligt!!!
 Som förrätt beställde vi in fårspett. Urgott. Deras 6-åring H. hade planerat vad han trodde att Arvid och Sigrid skulle vilja leka med under måltiden och därför tagit med sig walkie-talkies, kortspel etc som de kunde sysselsätta sig med under middagen.
Arvid blev uppriktigt både glad, men också rörd, över vilket engagemang H. hade gjort för att han och Sigrid skulle trivas. Vilket de verkligen gjorde. Han ser fram verkligen emot att få returnera detta i höst, hemma.
 Deras 3-åring T. var ganska nyvaken och det dröjde ett tag innan han kom igång. 
 Vi tetsade olika pizzor som vi inte testat hemma - de smakar visserligen inte likadant ändå, men likväl. P:s man tipsade om pizzor med squaschblommor så det tog vi.
Arvid valde calzone

 ...samt med tryffelsvamp - vi föll hårt för svampen under vår Florenseresa i februari.
 Det var väldigt trevligt att hela familjen kunde vara ute och äta utan krusiduller...
 De tre äldre barnen försvann ibland för att köpa saker av mynt som Anders försåg dem med. Eftersom H. kan italienska kunde de ju utan problem även prata med personalen på jag efter vad det nu var.... 
Stort tack för en suveränt trevlig dag och kväll.
Arvid utbrast i slutet av kvällen - men kan vi inte vi göra detta någon fler gång under vår vistelse. H. stämde in. Men nu skulle de lämna Rom området för havet. Men det får bli i höst. Först ska vi bara gå en kurs om italiensk matlagning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar