torsdag 2 december 2021

Vinbar Folii

Vi var några kollegor som hade etablerat att ses på en liten AW mellan varven. Före coviden.
En föredrog sunkigare ölhak (allt enligt egen beskrivning)
En annan var svag för sina hemtrakter (Vasastan, men han var då i gengäld helt suverän på ställen som faktiskt överensstämmer med samtligas preferenser)
En ville gärna testa olika typer av ställen (konflikträdd enligt egen utsago, närmast osannolikt behaglig och trevlig är nog den gängse uppfattningen om honom).
Och så jag som gärna testar olika vinbarer.
Så denna gång kunde inte 2.
Skulle vi kanske testa en vinbar på...Söder?
Folii vinbar på Erstagatan har jag dessutom velat gå på ett bra tag nu. Gott renommé.
Sagt och gjort.
Väl där gav vi sommelieren fria händer att välja ut 3 olika röda viner efter tycke och smak. I halvglas. 
Sommelieren gick verkligen all-in.
Så himla kul!
Ett på druvan pinot noir från Tyskland
Ett dolcetto från norra Italien.
Ett cabernettungt vin från Bordeaux, Frankrike.
Hon uppmanade oss att dricka dem från vänster till höger (ökad kraft i smakerna).
En charkbricka till det.
Kanontrevligt.
Både, mat, vin, miljö och sällskap. 
Anders blev eld och lågor över bilden på dolcetton - en druva vi aldrig har druckit. Sannolikt kommer han att köpa hem den inom kort...
Vi får ju se om det kommer att komma nya restriktioner framöver på grund av den nya covidvarianten.
Hoppas inte.
Men det känns bra att ha hunnit vara ute litet utifall att så sker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar