Så var det dags att baka ut pepparkaksdegen.
Vi satte degen, 4xsatsen, för 2 veckor sedan.
Men vi hann inte baka ut den den helgen.
Vi frös in degen istället.
Och har varit inne i frysen och gröpt litet deg sedan dess...
Kvar var max 1/8 av degen. Knappt det.
Vi fick ut 4 plåtar.
Kanske att vi sätter och bakar en sats nästa vecka...
Sigrids kompisar har frågat efter receptet - de har också varit här och smakat.
Och degen är helt enkelt ruggigt god.
PEPPARKAKOR A LA LOMAKKA,
1 sats,
3 hg smör, smältes
5 dl socker + 1 dl sirap
2 dl vatten
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk nejlikor
1 tsk ingefära
Blanda samman ingredienserna ovan och värm varmare än degspad. Låt kallna.
10 dl vetemjöl
1 struken msk bikarbonat
Rör ner vetemjölet och bikarbonaten med övriga ingredienser. Låt stå över natten.
Gräddas i 175 grader C.
Jag gillar också att baka pepparkakor. Gjorde det med mitt barnbarn förra veckan.
SvaraRaderaHa det bra!
Jag föredrar kanske ändå att äta...degen! :) Men det är mysigt - hela inramningen med att baka pepparkakor
Radera