Grekiska Järpar
- 1/2 dl ströbröd
- 2 dl mjölk
- 500 g lammfärs
- 2 ägg
- 2 vitlöksklyftor
- 1 paket fårost, skuret i små tärningar
- salt och peppar
Blötlägg ströbrödet i mjölken i cirka 10 min. Blanda i övriga ingredienser och blanda ordentligt, jag använde degkrokarna till elvispen. Låt vila i cirka 30 min. Forma köttfärsen till långa järpar med hjälp av blöta handflator. Lägg dem på en ugnsplåt och grädda dem i 200 grader C. i cirka 20 minuter.
Sallad
- 4 tomater, skärs i klyftor
- 1/2 burk kalamata oliver
- 2 pkt fetaost, skärs i tärningar.
- 2 avocados, tärnade
- 1 gurka, gröpa ut det inre och skär som båtar
- Alla sorters grönsallad
- 2 msk olja
- 1 msk vitvinsvinägare
- salladskrydda
Blanda samman ingredienserna. Servera med turkisk matyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar