Kamutvetesallad
- 1 pkt kamutvete (500 g) kokas 10 min med 1 buljongtärning
- 200 g hasselnötter rostas varefter skalet gnuggas bort med en handduk
- 3 tomater, skärs i klyftor
- 1 isbergsallad, finfördelas
- 1 friséesallad, finfördelas
- 1 pkt babyspenat
- 1 dl majsolja
- 1 citrons saft
Låt vetet svalna. Blanda samman ingredienserna. Servera med trögflytande hallonbalsam.
Ugnsbakad lax
- 1,2 kg laxsida utan ben
- 1 krm peppar
- 1 krm paprikakrydda
- salt
- citron
- honung, ringlas över
- olja
Lägg laxsidan med fjällsidan nedåt. Strö över övriga ingredienser och baka i ugn i 175 grader C. i cirka 30 min.
Vinet
Penfolds Koonunga Hill, Chardonnay (nr 6364, 85 kr, 100% Chardonnay) från Sydaustralien. Litet tropiska smaker med ganska hög syra. Jag hade valt vinet med tanke på maten, även om kamutvete ursprungligen kommer från Egypten, kändes det som om rätten andades "nya världen".
Hur Anders vingissningar gick? Är det här som en usel skidåkare utan självinsikt brukar skylla på vallan?...:-D Nej då, jag skämtar, men kunde den mannen släppa sargen och sluta grunna på 1) vad vi har i vinskåpet (han har stenkoll)2) Vad Lena sannolikt kommer att välja av de som finns i 1) skulle det gå ypperligt. De gånger han glömmer bort dessa två punkter brukar han glänsa.
"Lite hurtigt"?
SvaraRaderaHeja Arvid! Han kanske vill hänga på och springa minimaran med Ester 29 maj? 1 km! Skulle vara jättemysigt!
http://www.minimaran.se/start/content.cfm?Sec_ID=1292&Rac_ID=209&Lan_ID=1
Ajdå, ja maj/juni är en intensiv period. Men nästa år springer vi stora maran allihop, visst?! :-)
SvaraRaderaHost, harkel...
SvaraRadera