Cruditéer med 2 olika dippsåser1 kg grönsaker, tex gurka, morötter, paprika, selleristjälkar som (skalas och) skärs i stavar
Tomatdippsås
3 dl gräddfil4 msk chilisås
2 msk tomatpuré
1 dl majonäs
salt och peppar
Blanda samman ingredienserna.
Basilikadipp
3 dl gräddfil1 kruka finhackad basilika
50 g riven parmesan
2 msk honung
1 dl majonäs
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
Blanda samman ingredienserna. Laxfilé med pepparrotfärskost
4 färdiga laxfiléer2 msk riven pepparrot
200 g philadelphiaost
1/4 tsk salt
Mosa samman salt, ost och pepparrot. Skåra upp laxfiléerna på mitten, lägg på ugnsfast form och lägg in en linje av ostblandningen. Grädda i 200 grader C. ugn i cirka 10-15 minuter.
Grillade grönsaker
5 morötter, skalade och tärnade10 färskpotatisar, grovt skalade och delade på mitten
2 stor röd lök, skalad och delad i 8 delar
1 dl olivolja
1 röd paprika, grovhackad
1 grön paprika, grovhackad
1 gul paprika, grovhackad
1 gul zuccini
1 grön zuccini
15 körsbärstomater
1 tsk salt
Blanda potatis och morötter och rödlök i långpanna. Blanda runt oljan ordentligt. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter. ta sedan ut och blanda in övriga ingredienser, utom körsbärstomterna, och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Tag ut långpannan en tredje gång. Strö ut tomaterna jämnt över plåten. Låt stå i ugnen i ytterligare 10 minuter.
Salsa verde
2 dl rapsolja2 dl basilika
0,5 dl persilja
2 vitlöksklyftor
saften från 1 citron
cestet av 1 citron
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
mald vitpeppar efter smak
Mixa ingredienserna och låt vila 15 minuter.
Jordgubbar och vispad grädde till efterrätt. Mmmmmmmmmmmmmmm...
Så gott. Basilikadippen måste vi prova - våra basilikor i köksfönstret svämmar fullkomligt över med fina blad!
SvaraRaderaSer ju totalt livsfarligt ut när de dansar med lie i händerna, hoppas det är innan snapsen:)