300g kavring
100 g smör
Fyllning
5 kokta kalla potatisar, tärnade
2 burkar matjessill (häll bort spadet)
1 knippe gräslök
4 dl västerbottenost, riven
5 dl creme fraiche
2,5 dl keso
1 krm peppar
Garnering
4 ägg
blommor från gräslök
Mixa kavring och smör och tryck ut i en 20X30 cm form. Blanda samman fyllningen och dtryk över. Dekorera med garneringen.
Litet av en besvikelse faktiskt. Vi läste att den skulle vara brödig (ett måste för oss- champagne ska ha litet rostat bröd över sig om vi får välja) icke så, den smakade mer som en bubblig chablis med mycket mineralton över sig. Vi tycker om chablis - men inte då vi öppnar en champagne.
En ny variant av matjessilltårta, låter mycket intressant! Ska absolut prova, vi är lite smått tokiga i sill som ni kanske vet vid detta laget:)
SvaraRaderaHoppas ni har en härlig helg,
Anki