På tåget på väg in till Centralen filosoferade Sigrid. "Sitter mamma i fängelse?"
Man undrar var de får allt ifrån?
Lite läskiga är de, även om man vet att de bara är dockor.
Alla praktfulla dukningar ger inspiration inför kommande middagar!
Ett alltid lika roligt nöje är att sätta glasögonen på sned när man ska bli fotograferad. Tyvärr så är inte omgivningen lika road så här 1143 gånger senare. Väl hemma var vi hungriga och en snabblagad middag stod på önskelistan.
Pasta med sparris och räkor
5oo g tagliatelle
500 k skalade räkor
500 g grön sparris
2 dl riven parmesanost
Hummersås:
5 dl creme fraiche
1 dl vitt matlagningsvin
5 msk hummerfond
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka hummersåsen genom att koka upp creme fraiche, vin och hummerfond. Koka i 5 minuter. Tillsätt salt och peppar.
Koka pastan. Skär sparrisen i bitar. Bryn sparrisen i två minuter i lite smör i en stekpanna. Tillsätt osten i slutet av stekningen. Blanda pasta, sås, sparris med oost och räkorna i en stor kastrull. Servera!
Till detta drack vi vinet Marqués de Cáceres Antea (Rioja), 2009, nr 72639, 105 kr.
Vit Rioja. Ja, faktiskt. Jag kan tycka att vita viner från utpräglade rödvinsområden kan bli lite bortglömda (Rioja, Bordeaux). Vit Rioja har ofta en trevligt smörig (eller gräddig) ton av fatlagringen. Ibland kan en liten stjälkighet störa, men på det hela taget tycker jag att vit Rioja är riktigt gott.
Det låter som en mysig familjeutflykt, men jag håller med att "människorna" ser spöklikt levande ut!
SvaraRaderaUnderbar bild på Arvid i förra inlägget, och nog ser det ut som om han sitter och betraktar sin mogna ålder och universums under... :-)
Kramar till er denna regniga söndag,
Helena
Underbara kommentarer man får från barn, sånt som ska skrivas ner och tas fram när man behöver piggas upp lite och skratta!
SvaraRadera