300 g vitt bröd
6 vitlöksklyftor
2 liter tomatjuice
2 liter grönsaksjuice
4 dl olivolja
6 msk vitvinsvinäger
1 tsk cayennepeppar
2 msk salt
2 tsk socker
Skär bort kanterna på brödet. Tärna det därefter. Kör det i mixer med vitlök och hälften av tomatjuicen. Tillsätt resten av tomatjuicen och övriga ingredienser.
Rotfrukter och grönsaker:
2 röda paprikor, grovhackade
2 gula paprikor, grovhackade
2 zucchini, grovhackad
2 rödlökar, grovhackade
1 kg potatis
6 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Lägg allt i en ugnssäker form. Låt vara i ugnen, 200 grader, i 35-40 minuter.
Kyckling:
1 kg kycklingfiléer
150 g färskost
2 msk riven pepparrot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje kycklingfilé. Låt vara i ugnen, 200 grader, i 20 minuter.
Salsa verde:
1,5 dl olivolja
1 dl basilika
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 dl finsmulat vitt bröd
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 klyftad citron
0,5 dl finhackad persilja
Mixa allt ,utom de två sistnämnda ingredienserna, med en mixerstav. Servera med citronklyftor och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar