lördag 23 juli 2011

4 x Choklad; Chokladtryfflar och andra chokladbaserade efterrätter

Kan man få fresta med ett dessertbord dignande av olika varianter av choklad månne? I två av fallen gjorde vi det extremt enkelt för oss. Vi värmde vit respektive mörk choklad i mikron så att den smälte. Färska, ej snoppade jordgubbar doppade i dessa...mmmmm...

Sedan gjorde vi två olika chokladtryfflar, en med hallonsmak och en med mintsmak.
Hallon- resp minttryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk konc. hallondryck eller några droppar pepparminstolja
  • kakao att rulla dem i

Värm upp grädden och rör ner den brutna chokladen tills den har smält. Rör ner smaksättningen och ställ in i kylen någon timme. Skopa upp tryffel med en matsked och vänd i kakao. Fortsätt tills tryffeln är slut. Förvara kallt till servering.

1 kommentar: