Grillad tofu
Vispa ihop 1 del sojasås, 2 delar chilisås och drygt 1 del olja. Krydda med grillkrydda, pressad vitlök, riven ingefära. Marinera tofuskivorna i några timmar, gärna längre.
Kokoskaka
125 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor + lite till att strö formen med
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
Smörj form med löstagbar kant och strö med kokos. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret och därefter kokosflingorna. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Häll ner i smeten i formen och grädda knappt 18 minuter, 175 grader.
Vi vuxna (ja med ett undantag, fam. J. kommer att utökas inom kort...)drack Rosé till. Man ska inte underskatta rosé - så länge den är europeisk åtminstone.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar