Efterrätten - som bland annat bestod av chévreostparfait var en riktig höjdare, i likhet med en del av förrätten - rostad fänkålssoppa. Båda nämnda rätter kommer kommer vi att att testa hemmavid inom en inte alltför fjärran framtid. Jag blev tillfrågad att hålla i en programpunkt innan. Innan jag hann fundera över vilka siffror jag skulle servera och i vilken ordning (arbetar som analytiker) kom följdkommentaren: "Tror Du att Du skulle vilja presentera några servettbrytningar?" Vad glad jag blev. För att alla skulle kunna se vad jag fjorde - spelade vi, jag och en kollega som agerade kameraman, in fyra olika servettbrytningar innan som kunde presenteras på storbild, medan jag berättade. De jag valde är väldigt enkla och bygger på samma grund :"Vik servetten diagonalt...." nämligen pyramiden, mitran, kronan och franska liljan. Då vi väl hade visat alla filmsnuttar (ca 1 min vardera)fick deltagarna välja vilken de ville göra med de pappersservetter vi hade lagt fram. Svar: franska liljan. Jättekul att se engagemanget. Jag hoppas och tror faktiskt att en och annan slumrande servettbrytare/-erska väcktes.
lördag 19 november 2011
Tammsvik
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mysigt med konferens på hemmaplan. Och vad roligt att få chansen att smyga in ett stort intresse i jobbsammanhang, är säker på att det var mycket entusiasmerande och uppskattat!
SvaraRaderaKram på er!
Pernilla
Den där rostade fänkålssoppan med tillbehöret ser vi verkligen fram emot att läsa om när ni har gett er på, den låter onekligen smarrig!
SvaraRaderaTack för fina tipset på servettbrytningen som vi hade på vårt 16-års firande, så enkel att göra och ändå så fin!