fredag 19 mars 2010

Servettbrytning Fransk Lilja

Även om ingen annan än familjen ska äta middag, är det mysigt att (ibland) lägga litet extra krut på dukning och servettbrytning - inramningen gör så mycket, faktiskt brukar det även inverka på lugnet runt bordet hemma hos oss. Arvid älskar tända ljus, även om han inte får röra dem. Men det är mysigt att titta på dem tycker han.En riktigt elegant servettbrytning, där man inte ska vara rädd för att använda strykjärnet, är franska liljan.
Fransk Lilja
  • Vik servetten på diagonalen
  • Vik de yttersta snibbarna mot toppen
  • Vik ner de övre snibbarna
  • Vik den övre delen mot mitten (som den övre servetten som ej är färdig på bilden)
  • Vik den övre delen av servetten mot mitten.
  • Vik den övre delen en tredje gång mot mitten (som den undre servetten till höger)
  • Böj ner snibbarna i den vikta kanten.
  • Vik de yttersta snibbarna bakåt och fäst dem omlott i varandra på servettens baksida.

4 kommentarer:

  1. Så vacker. Det här blir något som höjer vår dukning! ����

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vad gulligt av dig att säga! Och att du hörde av dig. Svårt att veta om någon egentligen läser beskrivningarna. Då jag blir jätteglad över feedback!
      Vänligen,
      Lena

      Radera
  2. Tack för beskrivningen! Nu kan middagen här i sydvästra Frankrike bli så festlig som jag vill ha den. Gott Nytt År🥂🍾

    SvaraRadera
  3. Tack för att Du säger! Vad gullig du är! God fortsättning på det nya året!

    //Lena

    SvaraRadera