En rejäl Tiramisu får starta upp fruntimmersveckan som ju egentligen börjar imorgon, men då är det ju servettbrytardag, varför vi den gode Fredrik utrymme denna dag istället.
Tiramisu
1 dl socker
3 ägg
250 gram mascarponeost
16 st savoiardikex
1,5 dl starkt kallt kaffe
1,5 msk kakao som dekoration på toppen
Vispa socker och äggulor i en skål tills det bildats en tjock, blekgul smet. Blanda i mascarponen till en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt med de övriga ingredienserna i smeten.
Doppa hälften av kexen, ett åt gången, i kaffet. Låt överflödig vätska rinna av och lägg kexen i en form. Bred på hälften av ost- och äggsmeten. Doppa resterande kex och lägg på ett varv till följt av smet. Släta till ytan och pudra över rejält med kakao, jag brukar pudra med en tesil. Ställ i kylskåp i minst 3 timmar, eller tills kakan fått en fast konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar