Nu ser man kanske inte så mycket av pastan här, men den blev sååå fin. I lasagne till vänster och som bandspaghetti till höger. Och god! Första gången jag helt ärligt kan påstå, den var godare än köpes... Och blev lagom platt i pastamaskinen. Jag tror att hemligheten var att den fick ligga och gosa till dig i en plastpåse i kylen under dagen. Och alla dessa äggulor... Smakade färskare än köpes färsk pasta. Lenare, svårt att beskriva, men fantastiskt god!
Hemgjord pasta
- 740 g durumvetemjöl
- 5 ägg
- 6 äggulor
- 2 msk olja
- Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör i cirka 1 minut.
- Täck över degen och låt den ligga i kylskåp minst 30 minuter. Gärna en dag.
- Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla och forma degen i pastamaskin. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
- Låt pastan ligga och torka en stund innan den kokas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar