lördag 20 juli 2024

Hemgjord pasta


 Nu ser man kanske inte så mycket av pastan här, men den blev sååå fin. I lasagne till vänster och som bandspaghetti till höger. Och god! Första gången jag helt ärligt kan påstå, den var godare än köpes... Och blev lagom platt i pastamaskinen. Jag tror att hemligheten var att den fick ligga och gosa till dig i en plastpåse i kylen under dagen. Och alla dessa äggulor... Smakade färskare än köpes färsk pasta. Lenare, svårt att beskriva, men fantastiskt god!

Hemgjord pasta 

  • 740 g durumvetemjöl
  • 5 ägg
  • 6 äggulor
  • 2 msk olja
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör i cirka 1 minut.
  • Täck över degen och låt den ligga i kylskåp minst 30 minuter. Gärna en dag.
  • Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla och forma degen i pastamaskin. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
  • Låt pastan ligga och torka en stund innan den kokas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar