Väl i Japan, ville vi testade inhemska vinerna. Bla testade vi en mousserande från Japan: Ryo Sparkling.
Ljusgul färg, fina bubblor.
Smaken var kanske inte hundra, grapefrukt och jäst i en ohelig allians. Men kul att ha testat. Ett torrt mousserande vin gjort med 100 % Chardonnay och Pinot Noir odlat på Shimokitafälten i Mutsu City, Aomori Prefecture, bryggt med champagnemetoden och lagrat i 2 år.
Ljusgul färg, fina bubblor.
Smaken var kanske inte hundra, grapefrukt och jäst i en ohelig allians. Men kul att ha testat. Ett torrt mousserande vin gjort med 100 % Chardonnay och Pinot Noir odlat på Shimokitafälten i Mutsu City, Aomori Prefecture, bryggt med champagnemetoden och lagrat i 2 år.
Färgen på Shimokita-vinet RyoSparkling är något rosaguld.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar