Kladdkaka
smör till formen
ströbröd till formen
150 g smör
3 st ägg
4 dl strösocker
3 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Vilken är din butik?
Kladdig kladdkaka
Betyg 4.2 av 5.
28952
28952 personer har röstat
288
Kladdig kladdkaka
Under 45 min
12 ingredienser
Medel
Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.
Fika
Ingredienser
ca 8 bitar
smör till formen
ströbröd till formen
100 g smör
2 st ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Sätt ugnen på 185 grader Celsius.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig du vill ha den).
Topping
100 g smält smör
8 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 1/4 dl kallt starkt kaffe
Mums!
SvaraRadera