torsdag 17 juni 2021
Veckans vintips: Markowitsch Rubin Carnuntum Zweigelt 2018
onsdag 16 juni 2021
Veckans vintips: Aurore Chenin blanc 2017
tisdag 15 juni 2021
Veckans druva: Kabar
Kabar är en vitvinsdruva med ett ursprung i Ungern. Året var 1967 då Lásló Brezovcsik, Gáborné Szakolczay, Ferenc Marcinkó, László Baracskai och Sándorné Éles vid Tacalis forskningscenter i Tokajregionen korsade de båda druvsorterna bouvier och hárslevelü med varandra. Resultatet fick således namnet kabar.
Sedan år 2006 är kabar en officiellt tillåten druvsort i Tokaj. Viner på druvan får hög syra med lättare karaktär och med lite blommiga inslag och en touch av honung.
måndag 14 juni 2021
Sommar
söndag 13 juni 2021
Veckans vintips: Torres Mas La Plana 2016
lördag 12 juni 2021
Sommarens första tältning...
fredag 11 juni 2021
16-årig bröllopsdag
torsdag 10 juni 2021
skolavslutning
onsdag 9 juni 2021
Druvan och vinet 24: Zweigelt; Markowitsch Rubin Carnuntum 2018
tisdag 8 juni 2021
Sexornas avslutningslunch
måndag 7 juni 2021
Sigrid och mamma shoppar i Uppsala!
söndag 6 juni 2021
Mamma och Arvid på shoppingäventyr i Uppsala!
lördag 5 juni 2021
Fredagskväll ....med grannar som slipar altanen...
fredag 4 juni 2021
Servettbrytning: Konen
torsdag 3 juni 2021
Veckans druva: Perricone
Perricone är en rödvinsdruva med ett ursprung på Sicilien. DNA-analyser visar på en eventuell släktskap med en av Italiens kändaste druvsorter sangiovese.
På Sicilien är det framför allt på den nordvästra delen som perricone odlas. Närmare i bestämt i områdena kring Palermo och Trapani. Men den odlas även en del runt Agrigento i sydväst och Messina i nordöst.
Perricone kan man hitta på egen hand i viner men även tillsammans med andra dtuvsorter - nero d´Avola är ett exempel på en druvsort som perricone ofta blandas med. Viner gjorda på enbart perricone har tydliga tanniner och lite lätt bitter smak med inslag av körsbär och mörk choklad.