måndag 3 december 2018

Middag hos familjen B-J i decembermörkret!

 Vi var bjudna till våra vänner i Uppsala, fam. B-J.
 Denna gång skulle en sous vide maskin stå för huvudnumret av matlagningen! Sous vide betyder "under vakuum" på franska och maten tillagas vid låg och precis temperatur under en längre period. Maten försluts i plastpåsar efter att all luft dragits ur och läggs sedan i en sous vide-kokare (vattenbaljan på bänken).
Men först litet julglögg och tilltugg.
Ska jag vara ärlig hade värdfamiljen förberett för- och huvudrätt så bra att vi mest var i vägen.
Förrätten bresola på ett täcke av ruccola och riven parmesan över.
Huvudrätten bestod av torsk.
Jepp. Gott vin till! Chianti till förrätt medan Chablis och Loiredalen stod för huvudrätten.
Barnen stod för efterrätten.
Sockerkaka!
Med bearbetning av toppen!
Gott!
Själv satt jag mest och hade det väldigt trevligt!
Stort tack för en väldigt trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar