Väl hemma var jag väldigt sugen på att testa något vitt i något av de nyare glasen, men hade dessvärre redan tagit ut fläskkött ur frysen på morgonen. Nåväl, som av en händelse har vi sedan tidigare "mature" från samma serie.Bilderna av maten vart fullständigt undermåliga, varför jag hoppas att Ni kan hålla tillgodo med bara en bild av quinoasalladen.
Fläskfile under ett italienskinspirerat täcke
- 1000 g fläskfiléer (2 stycken)
- 4 msk smör
- 1 tsk salt
- 2 krm malen vitpeppar
- 3 mozzarella, skivas
- 1 kruka basilika, finskiva bladen
- 50 g valnötskärnor, grovhackas
- 100 g torkade tomater i olja, skärs i grova strimlor
- 2 vitlöksklyftor, pressas
Klappa in salt och peppar i fläskfiléerna och bryn den sedan runt om med smör i stekpanna. Skär flera 2 cm tjocka skåror i fläskfiléerna och lägg dem i oljad ugnsform. Fyll skårorna och bred över det resterande av mozzarellan och de övriga ingredienserna ovan. Och grädda i ugnen i 200 grader C. i cirka 30 minuter.
Quinoasallad
- 1/2 pkt quinoa, kokas enligt anvisningar på paketet
- 1 stort paket blandad sallad (400 g)
- 2 tomater, skärs i klyftor
- 1/2 pkt björnbär
Blanda samman ingredienserna.
Sabayon
- 3 stora äggulor
- 1/2 dl socker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 dl lingondricka
- 1 liter bär och frukt (vi hade 1 pkt hallon, 1 1/2 pkt björnbär, 1/2 tärnad honungsmelon, och 1 skivad banan)
Blanda äggulor, socker och lingondricka i en kastrull. Vispa upp krämen på låg värme i vattenbad tills den blir pösig. Tag bort krämen från värmen och vispa vidare tills den når ner till reumstemperatur. Häll över de i portionsskålar fördelade frukterna och bären.
Varje gång vi har varit i Stockholm har vi haft planer på att besöka museet men det har av någon anledning aldrig blivit av. Det hade ju inte varit dumt att vara där nu om de sålt ut lite, glas kan man ju aldrig få för många av...
SvaraRadera