Vill man att alla fyra familjemedlemmar ska äta med god aptit är köttbullar ett säkert kort - här med en doft av Italien.
Köttbullar
1 kg nötfärs
5 vitlöksklyftor
5 msk potatismjöl
4 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
5 msk smör
Blanda färsen med finhackad vitlök, potatismjöl, salt och peppar. Forma bullar i önskad storlek. Stek i smör i ett par minuter.
Tomatsås
4 gula lökar
2 paket krossade tomater (2 gånger 400 g)
2 dl vatten
Skala och finhacka löken. Lägg löken i den stekpanna det nyss fanns köttbullar i. Fräs i ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och låt det hela puttra i fem minuter.
Potatismos
2 kg potatis
4 msk smör
3 dl mjölk
2 tsk salt
Skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med smör och mjölk. Stöt sönder poatisen och vispa med elvisp om en fin puré önskas,
torsdag 12 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar