Lasagne
- 1 pkt lasagne
- 2 msk smör
- 2 gula lökar, tärnade
- 4 morötter, rivna
- 1 kg köttfärs
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 röda paprikor, tärnade
- 2 msk kalvbuljong
- 2 burkar skalade tomater
- 5 dl creme fraiche
- salt och peppar
- 10 dl keso att fördela överst.
Stek löken i smöret och lägg i köttfärsen i en stor gryta. Lägg i morötter, paprikan och vitlöken och fräs vidare. Häll i tomater och kalvbuljong och låt puttra i 15-20 minuter. Häll i creme fraichen och mixa hela köttfärssåsen (mina barn är inte så förtjust i varken stora lök eller paprika bitar i maten, men även köttfärsen får sig en jämnare konsistens på detta sätt). Olja en långpanna och täck med ett lager lasagneplattor. Täck pastan med ett lager köttfärs, följt av ett laget pasta, följt av ett lager köttfärs. Avsluta med ett lager keso. Låt lasagnen få "gotta till sig" 30 minuter på diskbänken så att vätskan dras in i plattorna, för att förhindra hårda kanter som tittar upp. Grädda i 45 min i 175 grader C. Servera med sallad.
Roligt med kalas.
SvaraRaderaKram
Hanna