Meny
Gurksoppa
Tonfisk på en risottobädd
Vattenmelon
Vin
Riesling 2007 från Jean Geiler (nr 7480501, 89 kr, 100% riesling) från Alsace, Frankrike
Gurksoppa- 3 gurkor, skalade och tärnade
- 6 dl yoghurt, 3%
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- salt och peppar efter smak
Mixa ingredienserna ordentligt så att ett litet skum bildas på toppen- Häll upp i portionsglas/formar/tallrikar och servera.Tonfisk på en risottobädd
- 500 g färsk gulfenad tonfisk
- Marinad
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk torkad oregano
- 1/2 msk paprikapulver
- cestat skal från en citron
- 1 tsk farinsocker
- salt och peppar efter smak
- 1/2 dl olja
Blanda samman marinaden och låt tonfirksne ligga i marinade i 30 minuter. Halstra cirka 2 minuter per sida.
Risotto
- 50 g rostade pinjenötter
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 3 msk smör
- 3 dl arborioris
- 1 tsk chilipulver
- 1 flaska matlagningsvin
- 15 dl hönsbuljong
- 100 g riven parmesanost
- 1 pkt körsbärstomater, halverade
- 160 g babyspenat
- salt och peppar
Fräs lökhack och press i en gryta. Tillsätt riset då löken har mjuknat och fräs under några minuter. Tillsätt chilikrydda och matlagningsvin och låt koka in. Tillsätt litet av hönsbuljongen i taget. Låt koka in. Rör ner parmesanrivet och pinjenötterna och rör om ordentligt. Rör ner spenat och tomater.
Visst är det underbart att äta ute! Allt smakar så mycket bättre då!
SvaraRadera