Moussaka, i långpanna
- 3 auberginer, skivade
- 800 g nymalen lammfärs
- 2 gula lökar, tärnade
- 2 vitlöksklyftor, pressad
- 1 burk tomatkross
- 2 dl aivar relish
- salt och peppar
- 4 ägg
- 1 l yoghurt naturell
- 1 dl parmesan, riven
Halstra aubergineskivorna i en panna. Lägg hälften som ett bottenlager i en smord långpanna, placera resten på en tallrik. Bryn färsen i en smörförsedd stekpanna i cirka 5 min. Häll ned gul- och vitlök och stek i 15 minuter. Tillsätt tomatkross, aivar relish, salt och peppar och låt puttra i cirka 15 minuter. Placera köttfärssåsen över bottenlagret med auberginer i långpannan. Placera ett ytterligare lager aubergineskivor. Vispa samman yoghurt ochägg och sprid överst i långpannan. Toppa med den rivna parmesanen. Sätt in i 200 grader C. varm ugn i cirka en timme. Servera.
Tack för era gratulationer i vårt kök! Ja, boxrar låter onekligen trevligare än rabiessmittade hundar:)
SvaraRaderaHa en fortsatt bra helg!