Det känns som om vi har hunnit med en hel del sedan start, men det kändes helrätt redan vid första anblicken. Och har gjort så därefter. Faktiskt ibland kan jag förundras över att vi tänker och tycker så lika, innan vi ens har börjat diskutera ett ämne. Och har så kul ihop.
Nå, denna årsdag av något så stort bör ju firas därefter. Vanligtvis brukar stora högtidsdagar celebreras med champagne och ostron eller champagne och smörgåstårta i det postgårdsromantiska hemmet. Denna gång har jag dock förirrat tankarna till vår bröllopsresa i norra Italien där de första tolv dagarna började och slutade på vår egna jätteterrass över Gardasjön. På kvällarna hade vi oftast köpt med oss ciabattabröd, soltorkade tomater, tomater, pesto, mozzarella, pancetta och basilika. Till detta inmundigades ganska ofta någon amarone från regionen....Mmmmmmmmmmm....
Så även denna dag. Allt utom peston är inhandlade färdiga och klara direkt från affären.
Pesto
- 1-2 krukor basilika (beroende på storlek)
- 100 g pinjenötter
- 2 vitlöksklyftor
- 75 g tärnad parmesanost
- 1 - 1 1/2 dl olivolja
- salt och peppar efter smak.
Mixa samman ingredienserna.Vilken amarone vi drack till? Tommasi Amarone della Valpolicella Classico (nr 22350, 145 kr för 1/2 flaska, 50% corvina veronese, 30% rondinella, 15% corvinone och 5% molinara.från Valpolicella, Venetien i Italien) Mycket körsbär och choklad. Sammet för gommen, glädje och ren njutning!!!
Jag älskar Dig Anders!!!
Gratulerar till årsdagen och allt! Trevligt namn på det där vinet, förresten.
SvaraRaderaGratulerar, vänner!
SvaraRaderaMen grattis på er! Inte illa pinkat för att vara 7 år ni hunnit med allt det!
SvaraRaderaLåter som ett mycket gott val av firarmat:)
Grattis till era sju fina år tillsammans!
SvaraRadera