Fläskfilé med getostrisotto och sparris
1,2 kg fläskfilé
2 tsk salt
0,5 tsk peppar
smör till stekning
6 tomater
Risotto:
2 gula lökar, hackade
1 dl olivolja
6 dl arborioris
4 dl vitt vin
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 sparrisknippen
olja till stekning
200 g getost
lite salt
Putsa, skiva, salta och stek fläskfilén. Peppra efteråt.
Risotto: Fräs löken i oljan. Rör i riset. Fräs en stund innan vinet hälls i. Låt vinet koka in och späd med vatten och buljongtärningar när det verkar bli torrt. Tillsätt getosten och salta mot slutet.
Fräs sparrisen i olja.
Servera med tomaterna.
Aha, getost i risotto, det var något nytt för oss. Vi har bara haft parmesan i vår, kul med lite nya idéer!
SvaraRadera