Lasagne med grekiska smaker
1 pkt lasagne plattor
1/2 dl olja
800 g lammfärs
2 röda lökar, finhackade
1 gul zuccini, skalad och tärnad
2 pkt krossade tomater
4 hönsbuljongtärningar
150 g fetaost, nernypt.
500 g creme fraiche
450 g fetaost att strö över
Stek lök och färs i en djup gryta. Häll ner övriga ingredienser (utom lasagneplattor och 450 g fetaost). Låt koka i 20 minuter. Mixa samman till en jämn sås.
Lägg 1 varv pastaplattor i en smord ugnsfats form. Häll över ett första lager lammfärssås. Lägg över ett varv pasta plattor som täcks med ännu ett lager lammfärssås. Avsluta med ett lager färssås och strö smulad fetaost över. Låt "gotta" till sig 1 h. Grädda sedan i 200 grader C. i cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar