Receptet till rostbiffen är till stor del från Allt om mats stora kokbok, potatissalladen är en helt egen komposition. Till min hjälp hade jag dessutom vårt 5-åriga kocklöfte, Arvid.
Rostbiff
1,5 kg rostbiff
2 tsk salt
svartpeppar
2 dl färdig BBQ-sås (jag valde en rökt variant)
Gnit in salt och peppar. Smeta in hela rostbiffen med BBQ-såsen. Sätt in en termometer och skjut in den i ugnen på 120 grader tills dess innertemperatur visar på 60 grader C.
Varm potatissallad
2 kg färskpotatis, skalas lätt och delas på mitten
1 rödlök, tärnad
1 grön paprika, tärnas
1 röd paprika, tärnas
1 gul paprika, tärnas
1 gurka, tärnad
5 dl keso
3 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Koka potatisen. Blanda samman alla infgredienser försiktigt , men ordentligt.
Till detta drack vi något som har lurpassat i våra gömmor sedan hösten 2004 - en australisk Elderton Cabernet Sauvignon från Barossa i Södra Australien från 2001!!!! En riktig fullträff!! Jag vet inte om det var att producenten är litet utöver det vanliga, eller om tanniner och annat har slipats av med tiden - för detta var ett sanslöst gott vin! Ett vintips är på ingång.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar