tisdag 17 januari 2012

Tacostårta

Jag förstår inte riktigt var bilderna har tagit vägen. Faktum är att vi blev väldigt inspirerade av den trevliga bloggen Mårtenssons kök. På nyårsdagen hade de frossat loss i en tacostårta. Nu glömde jag bort en del där jag stod i köket, men den blev riktigt god. Med litet god vilja kan man se den längst bort på bordet...

Tacotårta
6 Tortillabröd, stora och mjuka
1 kg köttfärs
1 gullök, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 burk majs
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
5 dl crème fraiche
1 burk majs
2 dl riven ost
röd paprika, tomater, gurka - allt i tärningar som en sallad bredvid
Börja med att steka köttet, häll i lökhacket, en majsburk och tillsätt tacokryddorna. Låt det fräsa en stund innan du slår i vattnet och sen låter det koka in helt.Blanda samman hälften av crème fraichen och majsen i en skål, blanda den rivna osten med resterande del créme fraiche.
Lägg tre av tortillabröden i botten av en stor bricka. Bred på ett lager oströra, därefter ett lager tacofärs. Nästa lager med bröd, köttfärs och majsblandning. Varva lagren till ingredienserna har tagit slut. Servera.

1 kommentar:

  1. Mums, låter gott! Vilken dröm för tacotokiga barn... eller vuxna...

    SvaraRadera