söndag 16 februari 2014

Egengjorda kycklingnuggets med potatisklyftor!

 Morfar kom på besök i januari!
 Eftersom han har litet svårt att skära (han är lam på halva kroppen efter en stroke för 25 år sedan) kan det vara värt att tänka på vid menyval.
 Jag valde att göra egenhändigt gjorda nuggets med klyftpotatis. Suveränt gott!
 Kycklingnuggets med klyftpotatis

Kycklingnuggets

500 g kycklingfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk cayennepepparr
1 krm salt
2 msk smör att steka i

Klyftpotatis

1 kg potatis
1 dl matolja
pommeskrydda
salt

Sätt ugnen på 225°C.
 
Rengör och skär potatisen i klyftor. Lägg potatisklyftorna i en långpanna. Salta och ringla över oljan. Låt sköta sig själv i ugnen i 60 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
 
Skär kycklingen i bitar, ca 3 cm. Vispa ägget i en djup tallrik.
Blanda ströbröd, cayennepeppar och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i först ägg och därefter ströbrödsblandningen. Stek kycklingbitarna, några åt gången, i smör i en stekpanna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar