Nå innan det är dags för att ta del av brasan finns det litet annat som behöver göras på vägen...
Bord behöver dukas - detta år i grönt och vitt med brons och mässingsdetaljer...
Vinet inhandlades på Helsingforsfärjan några dagar tidigare. Mycket gott - vi ångrar verkligen att vi bara köpte en flaska. en årgång 2012 chablis premier cru "vau de vey" från domaine des Malandes. Riktigt riktigt gott. Till det facila priset av 172 kronor på Silja - väl värt varenda krona!! Mer info kommer med största sannolikhet i en blogg nära dig inom kort...
Medan jag dukade gjorde Anders smörgåstårta tillsammans med sina två medhjälpare.
Anders smörgåstårta
15 skivor landgångsbröd
400 g rökt lax
6 kokta ägg
Broccolikräm:
400 g broccolibuketter
400 g philadelphiaost
5 msk riven pepparrot
1 tsk salt
5 dl creme fraiche
0,5 tsk vitpeppar
Kaviarkräm:
5 dl creme fraiche
5 msk smörgåskaviar
3 msk majonnäs
1 knippe gräslök, finhackad
1 knippe dill, finhackad
Garnering:
300 g skalade räkor
100 g rom
Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Mixa broccoli, philadelphiaost, pepparrot och creme fraiche i en mixer. Tillsätt salt och peppar.
Blanda creme fraiche med kaviar, majonnäs, gräslök och dill.
Lägg ut tre landgångsbröd på ett lämpligt fat. Bred ut lite kaviarkräm. Lägg ut ägg- och laxskivor. Lägg ut tre nya skivor. Gör om processen med kaviarkräm, ägg och lax.
När 15 landgångsbröd är utlagda smetar man ut broccolikrämen på tak och sidor. Placera ut räkor och rom överst. Färdig att servera!
400 g rökt lax
6 kokta ägg
Broccolikräm:
400 g broccolibuketter
400 g philadelphiaost
5 msk riven pepparrot
1 tsk salt
5 dl creme fraiche
0,5 tsk vitpeppar
Kaviarkräm:
5 dl creme fraiche
5 msk smörgåskaviar
3 msk majonnäs
1 knippe gräslök, finhackad
1 knippe dill, finhackad
Garnering:
300 g skalade räkor
100 g rom
Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Mixa broccoli, philadelphiaost, pepparrot och creme fraiche i en mixer. Tillsätt salt och peppar.
Blanda creme fraiche med kaviar, majonnäs, gräslök och dill.
Lägg ut tre landgångsbröd på ett lämpligt fat. Bred ut lite kaviarkräm. Lägg ut ägg- och laxskivor. Lägg ut tre nya skivor. Gör om processen med kaviarkräm, ägg och lax.
När 15 landgångsbröd är utlagda smetar man ut broccolikrämen på tak och sidor. Placera ut räkor och rom överst. Färdig att servera!
Sedan bar det iväg till brasan.
Det var ganska kallt (snö låg på marken då vi vaknade 1 maj). Likväl är det kul att passa på att träffa grannar och vänner från nejden vid sista april (och midsommarafton).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar